Ungdoms biler

Begrepet «Ungdoms biler» er blitt brukt i alle år, men hva legger man i dette? Jeg for min del synes dette har endret seg mye de siste årene, min første bil var en 10 år gammel Volvo 244. Helt grei bil, når man står med ferskt førerkort som 18-åring. Men jeg ser mye bra og ganske så nytt, når det gjelder dagens ungdom og deres biler. Dette er jo positivt, nyere biler er mer sikre enn eldre modeller. Tenker da både på teknisk stand, men også på sikkerhetsutstyr og konstruksjon.

Budsjett på 50.000 kroner

En ungdom fikk i oppdrag å finne de beste ungdoms bilene, og budsjettet var på 50.000,-. Dette er ikke noe lett oppgave, for det er mye som spiller inn.

Hva skal man prioritere og hvilken smak har sjåføren, skal man velge lav kjørelengde og rimeligere modeller, fremfor høyere kjørelengde og dyrere modeller.

Det er nok stor forskjell fra sjåfør til sjåfør, og ikke minst mellom jenter og gutter. Det er nok fortsatt slik at de fleste av guttene, vektlegger utstyr, motorstørrelse og utseende. Mens jentene tenker mer på bilen som er fremkomstmiddel, som ikke trenger være spesiell på samme måte.

Litt overraskende svar

Det skal sies at ungdommen som fikk oppgaven å sette opp sine «topp-3» bruktbiler, var 22 år gammel. Han hadde med andre ord kjørt bil i cirka 5 år, og vært bileier tidligere.

Listen hans ser slik ut: 1) Volvo V50 2010 modell, Passat 2010 modell, Saab 9,3 2008 modell.

Jeg ble nok litt overrasket over valg av modeller, men det kan jo tyde på at det er stor forskjell fra en førstegangskjøper, til en som har høstet litt erfaringer som sjåfør og bileier.

Mange feller

Det er ikke lett å kjøpe bruktbil, det kan være store forskjeller fra årsmodell til årsmodell innen samme serie biler. Her gjelder det å søke mest mulig informasjon, fra uavhengige bilkyndige folk. Mye ligger også på nett, man kan lese seg opp på det meste.

Hva er behovet

I dette tilfellet var budsjettet kjent, hva får man for 50.000,- og hva skal man prioritere og vektlegge.

Behovet til hver enkelt må være det styrende, i alle fall om det skal være en bruksbil og ikke en hobbybil.

Hva vil bilen koste meg hver måned i forsikring og drivstoff, og hva er priser på verksted og deler om noe må byttes.

 

Hold deg unna billige biler, som en gang var dyre

 

Typiske eksempler på biler som man bør styre unna, er eldre dyre biler. Som alt annet blir også disse billigere når de blir eldre og ofte med høy kjørelengde.

Mange har kjøpt drømmebilen, som ny koster rundt 1 million. Disse kan man få langt ned i pris som bruktbiler, typisk er SUV`er som dyre nybiler.

Deler og verkstedspriser på merker som Volvo, Mercedes og BMW er veldig høye, så her må man være aktsom om man kommer over en billig bil. Det er alltid en årsak til at biler prises lavt, og man bør ha med i budsjettet at det kan komme store utgifter for å få bilen i hundre prosent stand.

Kanskje du også liker…

© 2021 Gullhagen-Motor