Stockholm Lifestyle Motorshow

Stockholm Lifestyle Motorshow

«Stockholm Lifestyle Motorshow» er en utstilling av nye og moderne biler per dags dato. Utstillingen inkluderer både nye eksklusive biler og nisje-merker. Denne festivalen er en del av Stockholms store motorfestival som også inkluderer «Motorbike Festival» og «Cars that work». Denne festivalen skjer på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Stockholm Lifestyle Motorshow
Stockholm Lifestyle Motorshow

På denne messen er det mulig å prøvekjøre biler og danne nettverk med andre bilinteresserte. Det handler om å vise frem de mest eksklusive bilene på markedet og erverve ny kunnskap om bil og motor. Hvert år kommer det nye trender, teknologi og nyheter og det er viktig å følge med. «Stockholm Lifestyle Motorshow» er startet i 2011 og det er senere blitt arrangert flere messer.

Stockholmsmässan foregår i Stockholm International Fairs & Congress Center og er den største møteplassen i nordisk sammenheng. Dette er et viktig arrangement i Sverige og skaper oppmerksomhet rundt bilindustrien og hvilke nyheter som fins på markedet. Det er ikke bare bilmesse som foregår her, men også et bredt spekter innen for eksempel Helse & Medisin, Utdannelse og Industri.

Det blir arrangert flere bilmesser i Sverige som også omhandler andre typer biler som for eksempel rally og veteranbiler. Dersom man liker monstertrucks så kan man besøke «Monster Jam i Göteborg» som lager et fyrverkeri av et show med store biler. Sveriges største rally foregår i Örebro under arrangementet «KAK Midnattssolsrallyt» og er tilknyttet en av verdens beste rallyførere Stig Blomqvist ettersom han kommer herfra.

«Velodromloppet Grand Prix» er den største konkurransen i Sverige når det gjelder veteranbiler og skaper en spesiell artig stemning med de historiske bilene. Også «Hojrock» er et viktig treff for MC-entusiaster som er Nordens største. Her kan man blant annet oppleve messe, konserter og kortesje innenfor MC-miljøet.

Sverige er blant annet kjent for bilmerkene Volvo, Scania og Saab og står for 3 promille av bilproduksjonen i verden. Dette har naturlig nok innvirkning på den svenske økonomien. Bilindustrien bemanner 155.000 mennesker i Sverige og er samtidig den viktigste eksportindustrien i landet(over 15 %).

Bilmesser i Europa
Bilmesser i Europa

Bilmesser i Europa

«Stockholm Lifestyle Motorshow» og Stockholmsmässan er bare en av flere viktige bilmesser i Europa. «Retromobile Paris» er en klassisk bilmesse hvor det også foregår en auksjon med dyre biler. Her er over 1.000 biler og 620 utstillere. Bilutstillingen i Geneve er en internasjonal bilutstilling med spennende nyheter og biler som de fleste nok ikke har sett maken til.

«Goodwood Festival of Speed» er en fartsfylt festival i England og er verdens største innen motorhageparty som feirer motorsport og rally på sitt beste. I Frankrike arrangeres «Le Mans 24 timer» som er et internasjonalt motorløp som foregår i 24 timer og som fokuserer på bilens utholdenhet og drivstoff-forbruk.

«Frankfurt Motorshow IAA» er en enorm bilutstilling for enhver bilentusiast og det fins også transport på det store området for å slippe å gå så mye. Alle de største og viktigste bilprodusentene er representert og dette foregår i september. Flere viktige bilmesser fins i tillegg til «Stockholm Lifestyle Motorshow» og europeiske bilmesser, og dette skaper et større engasjement i bilindustrien.

Kanskje du også liker…

© 2021 Gullhagen-Motor