Monster trucks

Hobby og fritids interesser finnes det utrolig mange varianter av verden rundt. Når det gjelder motor er det utrolig mange som har dette som sin hobby, det gjelder da stort sett alt som har motor involvert. Bil sport, motorsykkel sport, båtsport og fly, det er mange flere varianter også men disse er nok de største. En av bil variantene er offroad bilene, her er det igjen ganske mange varianter ute og går.

Historien om monster truck

Det var litt ute i 70 tallet att interessen for modifiserte pickuper startet og ta helt av, for noen holdt det ikke med bare litt modifisering men la mye arbeid og penger inn og monster truckene oppstå.Dette ble noen enorme beist av noen kjøretøy som hadde styring på alle fire hjulene og med ekstrem sterke motorer. Denne utviklingen kom av at de første og mindre variantene ble gjerne brukt til konkurranser som kjøring i gjørme og til å trekke forskjellige tunge ting.Det ble da også konkurrert om å ha de største og de beste motorene, da utviklet det seg en egen klasse innen sporten som ble kalt monster truck. Det ble også holdt en konkurranse om hvem som hadde den største trucken for det var jo nærmest en ære innen miljøet å kunne vise frem noe som var større og bedre en det konkurrentene har.

Kjente trucker

Den første som fikk stor oppmerksomhet i Amerika i starten var Bigfoot som var en Ford F 250 som eides av Bob Chandler og blir omtalt som den første virkelige monster trucken.

Kjente trucker

Chandler hadde brukt familiens pickup til offroad racing en god stund, før ideen til og bygge den om til monster truck kom. Det ble utrolig mye arbeid og det kostet jo selvfølgelig en god del penger, så det var ikke akkurat gjort på noen få dager.Deler var det også ikke lett å få tak i den første tiden, ingen hadde jo bygd så store biler før. Men dette endret seg etter hvert da interessen for disse bilene stadig økte og produsentene fulgte opp og lagde de delene som skulle til.Det var også Chandler som startet opp med å kjøre over biler, han satte opp noen utrangerte biler på en plass for å teste Bigfoot evner. Dette ble etter hvert en del av showene rundt omkring i Amerika og publikum elsket dette.

USA 1

USA 1

En av de store konkurrentene til Bigfoot er USA 1 som eies av Everet Jasmer og er bygd på Chevrolet sin pickup modell C/K.Denne trucken gav Bigfoot en hard konkurranse og vant i flere race igjennom 70 tallet og litt ut i 80 tallet.

Bear Foot


Bear Foot

Paul Shafer sin Dodge Ram Bear Foot og var også en av de første monster truckene som ble bygd.Også denne trucken var en hissig konkurrent til Bigfoot og USA 1, den vant flere løp på90 tallet og møtene disse første truckene hadde ble ganske heftig promotert av arrangørene for disse tre sammen i en konkurranse trakk utrolig mange mennesker.

Kanskje du også liker…

© 2021 Gullhagen-Motor