Høy fart, kjøreegenskaper og spenning

Norge er et langstrakt land, med en god blanding av flatt og kupert terreng. Så det er ikke rart at vi i Norge elsker å åpne for mer fart og mer spenning på fire hjul eller på snøskuter. Reglene varier noe fra kommune til kommune og ikke minst, i forhold til årstid. Men det pleier å være relativt greit å finne et sted å kjøre fort og ikke minst, legge inn litt ekstra spenning.

Opparbeidede løyper

Det er mange kommuner legger opp til ungdommer og andre skal få muligheten til å få ut sitt behov for fart og spenning i trygge former. De legger opp egne løyper som kan brukes av flere forskjellige typer motoriserte kjøretøy som er laget for spenning og moro. Ofte vil den lokale motocross klubben ha en opparbeidet løype med hopp og andre spenningselementer.

I de aller fleste tilfellene så er det enkelt å få til et godt samarbeid så firhjulinger kan få gleden av banen. Vedsiden av den opparbeidede løypen så ligger det gjerne et røffere parti, et parti som går parallelt med banen og ble skapt når selve banen ble lagt. Ofte kan dette røffe området være enda bedre for ATV’er.

I ulendt terreng

Selv om det er moro med fart, så er en ATV opprinnelig en arbeidshest. Det er ulendt terreng at dens beste egenskaper virkelig kommer frem. Å tråkle seg vei mellom trær og busker, kjøre ned og opp bratte skråninger og rett og slett komme seg frem der man ikke skulle tro var mulig, det er en egen opplevelse.

Dette tester føreregenskapene til det ytterste og krever en svært stødig hånd. For nå et slikt nivå så må man ha erfaring og det krever trening. Derfor lønner det seg å bli godt kjent med området rundt der man bor eller hvis man har muligheten; område rundt hyggen. Det er også flere friluftsteder som åpner for at man kan kjøre ATV i egnede områder. Fordelen med å dra til områder hvor man har åpnet for terrengkjøring er at det er færre begrensninger. Folk vet at det kjøres mye med ATV og støynivået er akseptabelt. De flest har også egne hoteller eller hytter i nærheten så man kan tilbringe kvelden i godt selskap. Gjerne med å spille casino, se filmer eller spille på PlayStation eller andre spill.

Mer fart

Ønsker man å få mer fart så er det egne baner hvor det er mulig å få høy fart. Det er mulig å kjøre rene løp, hvor målet er å kjøre raskest i en rett linje fra A til B.

I andre løp så legges det inn svinger, hopp og andre utfordringer. Her holder det ikke bare med motorkraft.

Det er ikke, pr i dag, egne ligaer i Norge. Går man utenfor Norges grenser så finnes det muligheter, men da snakker man også om helt andre nivåer og ikke minst penger. I Norge og i våre naboland så holder det gjerne med en vanlig ATV, noen som er flink til å mekke motor og den rette kombinasjonen med entusiasme og erfaring.

Kanskje du også liker…

© 2021 Gullhagen-Motor