ATVens mange bruksområder

En ATV har flere bruksområder enn bare å ha det moro i skog og mark. Dette er opprinnelig en arbeidshest av de sjeldne og den kommer seg rundt og inn steder som det er vanskelig for andre å komme frem. Så det kan være mange grunner til at et ATV kjøp kan være akkurat det du trenger.

Transport ut og inn av skog og mark

Å komme seg rundt i ulendt terreng er ikke enkelt, spesielt ikke hvis man skal ha med seg større ting ut eller inn. I jaktsesongen kan det være greit å parkere en ATV i nærheten av skogen så man kan få hjelp til å transportere byttet ut av skogen. Med en enkel tilhenger så kan man laste selv store bytter på ATVen. Den kan også brukes for å frakte jaktmannskapet inn i skogen. Skal man hogge ned trær og ta ut skog på egne mark, så ikke i stor stil, så kan en ATV være perfekt for å få tømmeret ut av skogen.

Det er mye bra ekstrautstyr man kan kjøpe til firhjulingen om denne skal brukes for dette formålet. Anbefalt utstyr inkluderer geværholdere eller motorsagholder, tilhenger, reservekanne for drivstoff, vinsj og tømmervogn.

Vinterstid

ATV’en sterke motor gjør at den ikke lar seg stoppe av snø og dårlig vær. Så hvis man har en eiendom med en lang oppkjørsel eller man bor skikkelig på landet, så kan en ATV være akkurat det man trenger for å komme seg ut om vinteren. Det er enkelt å sette på en plog og med denne kan du få brøytet vei. Plogen kan vinkles begge veier ved hjelp av en bryter på håndtaket eller ved hjelp av ekstra kontroll utstyr. Så er det bare å rydde snø så du kommer deg til jobben i tide. Viktig utstyr her er selvsagt snøplogen, men også håndtaksmuffer og motorvarmer. Dette vil holde deg og kjøretøyet varmt og i optimal form.

Tilgang til utilgjengelige steder

Vi nordmenn elsker hytter på litt utilgjengelige steder. Etter hvert som vi blir eldre eller hvis vi får problemer med beina eller lignende så kan vi ikke lenger bruke disse stedene. Å legge opp vei blir for dyrt, men å kjøre en ATV helt frem til hyttedøren går ofte helt greit.

En ATV kan også være det som trengs for at personer med funksjonshemming får muligheten til å dra på fisketur med venner eller delta i andre utendørsaktiviteter.

Se mulighetene med en ATV

En ATV er en stor investering og derfor er det viktig å se alle mulighetene som denne gir oss. Kjøper man en god ATV, med bra med utstyr, så er det mulig å komme seg rundt på steder man ellers ikke når. Det er også enklere å få transportert ting inn og ut av skogen, noe som er viktig i forbindelse med jakt eller vedhogst. De største firehjulingene kan også kjøres på vanlig vei, så den et enda bredere bruksområde. Størrelsen på motoren, krav til registering og pris vil avgjøre nytteverdien. Så husk å velge riktig ATV modell.

Kanskje du også liker…

© 2021 Gullhagen-Motor